Разработан законопроект о порядке организации и проведения мирных мероприятий и акций в Украине

17.04.2004, 11:32

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам прав человека, национальных меньшинств и межнациональных отношений рекомендует парламенту принять за основу проект закона о порядке организации и проведения мирных мероприятий и акций в Украине. (укр.)

Цей проект закону поданий народними депутатами України Г. Удовенком, І. Миговичем, та іншими.

Законопроект спрямований на законодавче регулювання порядку організації і проведення мирних заходів та акцій в Україні. У ході обговорення народними депутатами зазначалося, що забезпечення прав і свобод людини і громадянина, закріплених і гарантованих Конституцією України на участь у мирних зборах, демонстраціях, пікетуваннях, походах, у тому числі вуличних, інших мирних заходах та акціях без використання зброї потребує законодавчого врегулювання.

Голова Комітету Г. Удовенко підкреслив, що, як свідчить практика, немала частина цих заходів проходить з порушенням порядку організації і проведення, що іноді призводить до безпорядків, чим порушується право громадян на вільне вираження своїх політичних, економічних, соціальних, партійних, релігійних, національних та інших поглядів і переконань, підтримки чи протесту.

При доопрацюванні зазначеного законопроекту у другому читанні будуть враховані положення аналогічного проекту, внесеного Президентом України

Також на засіданні Комітету була продовжена робота над законопроектом про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою, поданого Кабінетом Міністрів України.

У засіданні взяв участь голова Державного комітету України у справах національностей та міграції Г. Москаль. Було розглянуто узагальнену таблицю поправок на друге читання до зазначеного проекту Закону і постатейно проаналізовано всі пропозиції, що були внесені суб'єктами законодавчої ініціативи народними депутатами України.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також