Украинские верификаторы инспектируют военные объекты в Греции

19.04.2004, 11:20

Инспекцию объектов контроля на территории Греческой Республики осуществят украинские верификаторы в рамках Договора об обычных вооруженных силах в Европе. (укр.)

17 квітня, у відповідності до Договору про звичайні збройні сили у Європі (ЗЗСЄ), група українських верифікаторів розпочинає інспекцію об'єктів контролю на території Грецької Республіки.

В ході інспектування українські військові, групу яких очолює заступник начальника управління верифікації Генерального штабу ЗС України полковник Анатолій Лойшин, здійснять перевірку двох оголошених об'єктів контролю збройних сил Греції.

Це вже 3-а та 4-а інспекції, які проводитимуть українські верифікатори з початку "інспекційного" року за Договором ЗЗСЄ, який розпочався 17 березня. У нинішньому "інспекційному" році пасивна та активна квота України за Договором про ЗЗСЄ складає по 16 інспекцій.

Інспекція триватиме до 28 квітня.

Договором про звичайні збройні сили у Європі передбачено щорічний обмін інформацією між країнами-учасницями про чисельність особового складу, систем озброєння і техніки, а також інспекції територій країн, які підписали цей документ.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також