В Украине находится с визитом временно исполняющий обязанности Президента Литвы

19.04.2004, 11:20

18-20 апреля в Украине с рабочим визитом находится временно исполняющий обязанности Президента Литовской Республики, председатель Сейма Артурас Паулаускас. (укр.)

Програма візиту передбачає зустрічі з Президентом України Леонідом Кучмою, головою Верховної Ради України Володимиром Литвином, членами української частини Міжпарламентської Асамблеї Верховної Ради України і Сейму Литовської Республіки.

Заплановані також зустрічі А. Паулаускаса з прем'єр-міністром України Віктором Януковичем, міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком і міністром економіки та з питань европейської інтеґрації України Миколою Деркачем.

Голова Сейму Литовської Республіки А. Паулаускас з 6 квітня 2004 року тимчасово виконує обов'язки Президента Литовської Республіки згідно з Конституцією внаслідок усунення з поста Президента Р. Паскаса в порядку імпічменту.

У грудні 2002 року голова Верховної Ради України В. Литвин, перебуваючи в Литві з офіційним візитом, запросив голову Сейму А. Паулаускаса відвідати Україну.

Перше установче засідання Міжпарламентської Асамблеї Верховної Ради України і Сейму Литви відбулося 1 жовтня 2003 року в Києві.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також