Многонациональная верификационная группа прибыла с инспекцией в Украину

20.04.2004, 11:16

В рамках Договора об обычных вооруженных силах Европы многонациональная верификационная группа проведет инспекцию заявленного места на территории Северного оперативного командования Сухопутных войск Вооруженных Сил Украины. (укр.)

19 квітня в Україні, у відповідності до Договору про звичайні Збройні сили в Європі (ЗЗСЄ), розпочала свою роботу багатонаціональна інспекційна група.

П'ять офіцерів верифікаційної структури збройних сил Грецької Республіки та по одному представнику з Канади, Італії, США і Нідерландів на чолі з майором Васіліосом Масторасом проведуть інспекцію оголошеного місця на території Північного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України.

Інспекція, що триватиме до 23 квітня, є третьою у цьому році, яка здійснюється на об'єктах контролю України іноземними інспекторами країн-учасниць Договору ЗЗСЄ.

У нинішньому "інспекційному" році за Договором ЗЗСЄ, який розпочався 17 березня, пасивна та активна квота України складає по 16 інспекцій.

Договором про звичайні збройні сили у Європі передбачено щорічний обмін інформацією між країнами-учасницями про чисельність особового складу, систем озброєння і техніки, а також інспекції територій країн, які підписали цей документ.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також