Совет оптового рынка энергетического угля подвел итоги работы за март-апрель

22.04.2004, 15:08

Совет оптового рынка энергетического угля подвел итоги работы за март-апрель 2004 года и поддержал предложения Министерства топлива и энергетики Украины. (укр.)

Рада оптового ринку енергетичного вугілля (ОРЕВ) України на черговому засіданні 21 квітня 2004 року, за участю Міністра палива та енергетики України Сергія Тулуба, підбила підсумки роботи ОРЕВ у березні-квітні 2004 року та визначила шляхи вирішення деяких господарських питань.

Крім того, Радою ОРЕВ погоджено запропоновану Міністерством кандидатуру виконуючого обов'язки директора державного підприємства "Вугілля України" Павла Безсонова.

Також підтримано розроблений Мінпаливенерго механізм забезпечення 100- відсоткових розрахунків за отриману генеруючими компаніями - членами ОРЕВ вугільну продукцію.

За рішенням Ради ОРЕВ до Угоди про співробітництво та організацію взаємовідносин з постачання енергетичного вугілля приєдналися ДВАТ "Шахтоуправління ім. 17 Партз'їзду", ВАТ "Шахта "Комуніст", ТОВ "Вуглесервіс", ДП "Донбасантрацитвуглезбут", ДВАТ "Шахта ім. Д.С. Коротченка", ВАТ "Шахта "Комсомолець Донбасу".

31 жовтня 2003 року Колегія Мінпаливенерго ухвалила концепцію створення оптового ринку енергетичного вугілля України, а 12 листопада 2003 р. українські енергогенеруючі компанії та вугільні підприємства підписали Угоду про співробітництво та організацію взаємовідносин з постачання енергетичного вугілля. Таким чином, було створено Оптовий ринок енергетичного вугілля, початком функціонування якого став лютий 2004 року.

Оператором оптового ринку енергетичного вугілля є державна компанія "Українське вугілля". До складу Ради ОРЕВ увійшли чотири представники від енергогенеруючих компаній, 4 - від вугледобувних підприємств, а також по одному представнику від Міністерства палива та енергетики і Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції.

Колишній генеральний директор ДП "Вугілля України" Леонід Дудка залишив посаду за власним бажанням.

Павло Георгійович Безсонов народився 23 грудня 1968 року. До призначення, з квітня 2003 року, П. Безсонов очолював у НАЕК "Енергоатом" відділ роботи з дебіторами та кредиторами департаменту аналізу активів та пасивів у Компанії Дирекції з фінансів. До цього, з листопада 2001 року, він працював на посаді начальника комерційного управління ТОВ "Центрум".
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також