"Нафтогаз Украины" и Wintershall AG подписали контракт на поставку газа в Румынию

23.04.2004, 10:33

22 апреля в Киеве НАК "Нафтогаз Украины" и швейцарская компания Wintershall Erdgas Handelshaus Zug AG подписали долгосрочный экспортный контракт на поставку природного газа, который принадлежит компании, в Румынию. (укр.)

Угоду підписали заступник голови правління "Нафтогазу України" Ігор Воронін та начальник Департаменту закупок природного газу Wintershall Erdgas AG Слава Маргуліс.

За умовами Контракту "Нафтогаз України" протягом 3 років поставлятиме в Румунію по 1 млрд. м3 газу щорічно. Загальний обсяг контракту складе 3 млрд. м3 природного газу. Це дозволить підвищити статус України не тільки як транзитера, але й експортера блакитного палива до країн Європи.

Нинішній контракт є третім в історії взаємовідносин "Нафтогазу України" та Wintershall Erdgas AG. Протягом попередніх двох років компанії укладали спотові контракти на поставку природного газу до країн Центральної Європи обсягом 840 млн. м3 у 2002 роцi, і 1 млрд. м3 - у 2003 році. За цей час сторони жодного разу не порушували своїх контрактних зобов'язань, стабільно та своєчасно забезпечуючи природним газом споживачів європейських країн.

"Перехід на довгострокові відносини свідчить про підвищення авторитету Компанії серед західних партнерів, - заявив, підписуючи контракт, заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігор Воронін. - Закріплення на європейських ринках природного газу сприятиме трансформації "Нафтогазу України" з національної в транснаціональну нафтогазову компанію".

Wintershall Erdgas Hundelshaus Zug AG зареєстрована в Швейцарії. Компанія здійснює поставки російського та українського природного газу споживачам Центральної та Західної Європи.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз України".

Читайте також