В Вооруженных Сил Украины началось техническое обслуживание вооружений и военной техники

05.04.2004, 11:49

На протяжении двух недель в частях и соединениях Вооруженных Сил Украины проходит сезонное техническое обслуживание вооружений и военной техники. (укр.)

Протягом двох тижнів, що триватимуть регламентні роботи, військовослужбовці виконають необхідний перелік робіт, передбачений інструкціями з експлуатації. Зокрема, буде проведено заміну пально-мастильних матеріалів та технічних рідин на літні сорти, відключено системи підігріву, змінено положення окремих пристроїв, які впливають на тепловий режим роботи двигунів або пристосовують роботу ходової частини до літнього режиму експлуатації.

Цьому процесу підлягає техніка учбово-бойової та транспортної груп, яка використовується протягом року, а також техніка, що залучається для несення бойового чергування та тренувань, знята зі зберігання для проведення навчань, польових виходів тощо.

Практичному етапу переведення техніки та озброєння на умови літньої експлуатації передували показові заняття. Зокрема, під час показових занять, які відбулися у всіх військових гарнізонах Північного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України, досвідчені фахівці показали військовослужбовцям алгоритм виконання найбільш складних операцій на військовій техніці, нагадали заходи безпеки, перевірили їхні теоретичні знання з експлуатації та обслуговування окремих вузлів та агрегатів.

По завершенню заходів якість проведених робіт, підготовки озброєння та військової техніки до експлуатації в літніх умовах перевірять відповідні комісії.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також