Разработаны изменения к закону об НДС

06.04.2004, 11:26

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам финансов и банковской деятельности рекомендовал парламенту принять в первом чтении проект закона о внесении изменений к Закону Украины "О налоге на добавленную стоимость" (относительно вопросов налогообложения). (укр.)

Законопроектом уточнюється механізм справляння податку на додану вартість. Зокрема, пропонується:

- розширити базу оподаткування за рахунок відміни податкових пільг за галузевою ознакою;

- запровадити ставку у розмірі 17% з 1 січня 2005 року, а починаючи з 2006 року - 15%;

- вдосконалити механізм відшкодування податку на додану вартість з бюджету шляхом продовження термінів бюджетного відшкодування за внутрішніми операціями, експортного відшкодування новоствореним платникам;

- переглянути положення щодо пільгового оподаткування у сфері сільського господарства;

- запровадити окремий механізм оподаткування податком на додану вартість туристичних послуг, фінансового лізингу, іпотечного кредитування тощо.

Комітет вважає, що прийняття зазначеного законопроекту створить надійну законодавчу базу для надходження доходів бюджету у 2004 та наступних роках.

Крім того, скасування пільг за галузевою ознакою з податку на додану вартість, забезпечить однакові умови щодо оподаткування суб'єктів господарювання незалежно від сфер економіки, розширить базу оподаткування і на цій основі дозволить у 2004 році отримати додаткові надходження до бюджету.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також