Украина готовит предложения по либерализации визового режима с Хорватией

06.04.2004, 13:04

5 апреля в Министерстве иностранных дел состоялись украино-хорватские переговоры по консульско-правовым вопросам. (укр.)

Українську делегацію на переговорах очолював Заступник міністра закордонних справ України Валентин Наливайченко, хорватську - Заступник міністра закордонних справ Республіки Хорватія Свєтлан Беркович.

Сторони поінформували одна одну про сучасний стан розвитку консульських служб України та Хорватії та окреслили основні засади і напрямки їх діяльності.

У ході зустрічі сторони підтвердили обопільну зацікавленість у лібералізації режиму взаємних поїздок громадян. Було констатовано, що існуючий візовий режим поїздок не повною мірою сприяє розвитку туризму, гуманітарних та економічних контактів між двома державами та домовлено, що українська сторона найближчим часом передасть на розгляд хорватській стороні пропозиції щодо лібералізації візового режиму.

Делегації розглянули проект двосторонньої угоди про прийом і передачу осіб, які перебувають на території держав нелегально (реадмісію) та після отримання письмових зауважень хорватської сторони до тексту угоди домовилися продовжити роботу по підготовці документа до підписання.

Сторони підтвердили необхідність активізації співробітництва між органами внутрішніх справ обох держав, зокрема у сфері боротьби з нелегальною міграцією та торгівлею людьми, та домовилися ініціювати з цією метою зустріч експертів заінтересованих відомств.

За підсумками переговорів глави делегацій підписали протокол.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також