Украина принимает участие в миротворческих учениях "Черноморское партнерство-2004"

06.04.2004, 11:26

Задание по улучшению взаимодействия между Военными флотами стран Черноморского региона планируют отработать участники многонациональных миротворческих учений "Черноморское партнерство-2004", которое стартовало в территориальных водах Турции. (укр.)

У територіальних водах Турецької Республіки розпочалося багатонаціональне миротворче навчання в дусі Програми НАТО "Партнерство заради миру" "Чорноморське партнерство-2004". Його основною метою є поліпшення взаємосумісності між підрозділами Військово-Морських сил країн Чорноморського регіону.

У маневрах планується задіяти до 20 бойових кораблів, а також літаки, гелікоптери та підводні човни військових флотів країн Чорноморського регіону - Болгарії, Грузії, Румунії, Туреччини та України. Військово-Морські Сили ЗС України в маневрах представлено корветом "Луцьк".

В ході активної фази навчання військові моряки країн-учасниць планують відпрацювати завдання з тактичного маневрування кораблів, передачі вантажу на ходу, ведення протиповітряної і протикорабельної оборони, проводки за тралами, пошуку і порятунку людини, що опинилась за бортом, пошуку підводного човна, контролю за судноплавством, надання гуманітарної допомоги, а також виконають артилерійські стрільби по морській і повітряній цілям.

Навчання "Чорноморське партнерство-2004", яке розпочалося 3 квітня триватиме до 9 квітня.

Навчання "Чорноморське партнерство" проводиться щорічно у територіальних водах Туреччини, а керівництво ним традиційно здійснюють представники командування Північної морської зони Військово-Морських Сил Туреччини.

У "Чорноморському партнерстві" традиційно беруть участь кораблі класів "фрегат", "корвет" і "тральщик". У різні роки український військовий флот на навчанні "Чорноморське партнерство" було представлено фрегатом "Гетьман Сагайдачний", морським тральщиком "Жовті води" та корветом "Луцьк".
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також