Заседание Парламентской Ассамблеи ГУУАМ пройдет в Киеве мае 2004 года

07.04.2004, 11:09

5 апреля в МИД Украины состоялась встреча заместителя министра иностранных дел Украины, национального координатора ГУУАМ от Украины Александра Моцика с послами государств-участниц ГУУАМ и США в Украине. (укр.)

Учасники зустрічі високо оцінили результати попереднього засідання Комітету національних координаторів ГУУАМ, яке проходило в м. Баку 22-23 березня ц. р., а також обговорили питання реалізації його рішень. Значну увагу було приділено тематиці створення зони вільної торгівлі ГУУАМ та подальшого інституційного розвитку Об'єднання.

Сторони також детально обговорили наступний етап роботи над Проектами зі сприяння торгівлі та зі створення Віртуального центру ГУУАМ по боротьбі з тероризмом, які є складовою частиною Рамкової програми ГУУАМ-США. Сторони засудили теракти в Узбекистані та висловилися за необхідність посилення взаємодії у боротьбі з тероризмом.

Було також обговорено ініціативу України провести установче засідання Парламентської Асамблеї ГУУАМ на рівні голів парламентів у травні ц. р. в м. Київ.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також