Разработаны изменения к закону о приватизации государственного имущества

08.04.2004, 10:52

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам промышленной политики и предпринимательства рекомендует парламенту поддержать проект закона о внесении изменений к статье 5 Закона "О приватизации государственного имущества" (относительно объектов, которые имеют стратегическое значение). (укр.)

Метою пропонованого законопроекту є вдосконалення ефективності і прозорості приватизаційного процесу шляхом проведення ідентифікації стратегічно важливих для економіки країни об'єктів, і законодавчого визначення порядку переходу права власності на ці об'єкти приватизації, забезпечення національних інтересів при проведенні приватизації та в процесі постприватизаційного функціонування цих підприємств.

Реалізація запропонованих положень законопроекту, вважають члени Комітету, дозволить уникнути неконтрольованого, економічно - необгрунтованого і штучно здешевленого відчуження об'єктів, що мають стратегічне значення для економіки країни, сприятиме збільшенню надходжень до державного бюджету та підвищенню економічної безпеки держави.

З метою забезпечення економічної безпеки держави і недопущення неконтрольованого, не публічного відчуження у приватну власність об'єктів, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, пропонується здійснювати приватизацію таких об'єктів за окремими законами, які визначають особливості приватизації цих об'єктів.

Вноситься також пропозиція визначати спеціальним законом перелік об'єктів та критерії віднесення їх до таких, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, з метою уникнення економічно необґрунтованого відчуження таких об'єктів.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також