Болгарские военные ознакомились с системой подготовки специалистов для украинских Сухопутных войск

09.04.2004, 10:34

Представители болгарской военной делегации познакомились с системой подготовки младших специалистов для Сухопутных войск Вооруженных Сил Украины в "Деснянском" учебном центре Северного оперативного командования. (укр.)

В рамках візиту в Україну 169-й Навчальний центр Північного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України (смт. Десна, Чернігівська область) відвідала болгарська військова делегація.

У Деснянському навчальному центрі болгарські військові, делегацію яких очолює заступник начальника управління особового складу Генерального штабу Болгарської Армії полковник Мілчо Міхайлов, ознайомилися з історією, структурою, завданням навчального центру та системою підготовки молодших спеціалістів для Збройних Сил України.

Під час перебування у підрозділах навчального центру іноземні гості відвідали практичні заняття військовослужбовців, ознайомилися з організацією харчування та побутом курсантів. Вони також побували у розташуванні школи прапорщиків, де поцікавилися навчальними планами, за якими готують перших помічників офіцерів.

Протягом минулого та за три місяці поточного року у військових частинах та з'єднаннях Північного оперативного командування побували представники 47 військових іноземних делегацій.

Довідка. Як вже повідомляла прес-служба Міністерства оборони України, основна мета візиту болгарських військових до нашої держави полягає у обміні досвідом та обговоренні питань підготовки фахівців комплектуючих органів.

Зокрема, під час перебування у Києві болгарські військові відвідали Центр відбору кандидатів на військову службу за контрактом Київського міського військового комісаріату, де провели робочі зустрічі з представниками Головного управління особового складу та організаційно-мобілізаційної роботи Генерального штабу ЗС України і ознайомилися із системою комплектування Збройних Сил України військовослужбовцями за контрактом.

8 квітня візит болгарських військових до нашої держави завершився.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також