Новый законопроект предусматривает снижение ввозной пошлины на некоторые виды продукции

09.04.2004, 10:34

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам финансов и банковской деятельности рекомендует парламенту принять во втором чтении проект закона о внесении изменений в Таможенные тарифы Украины (относительно пошлины на отдельные виды продукции). (укр.)

Законопроект передбачає зниження ставок ввізного мита на окремі види продукції, зокрема, текстильної.

Проект розроблено як заключний етап поступового виконання домовленостей між Україною та ЄС, у відповідності до положень Угоди між Україною та ЄС про торгівлю текстильною продукцією на 2001-2004 роки.

Принциповим положенням Угоди є згода сторін пом'якшити митні бар'єри у двосторонній торгівлі: при цьому з боку ЄС скасовуються кількісні обмеження на імпорт товарів текстильної групи з України, а українські тарифи на групи товарів 50-63 УКТЗЕД щорічно приводяться до рівнів, що застосовуються Європейським Співтовариством.

Комітет вважає, що запропоноване приведення тарифів на текстильну продукцію до рівнів, які будуть застосовуватися країнами ЄС у 2004 році, сприятиме покращенню зовнішнього торговельного режиму. А саме: збереженню безквотової торгівлі між Україною та європейськими партнерами, створить умови для посилення позицій українських підприємств на зовнішніх ринках.

Запропоновано також, тимчасово впродовж 2004 та 2005 років тарифну квоту на ввезення в Україну пляшок для напоїв місткістю понад 0,33 л, але не більш як 1 л з безбарвного скла встановити у обсязі по 200 млн. штук за рік за пільговою ставкою ввізного мита 0.

Розподіл обсягів на ввезення пляшок між виробниками горілки та лікеро-горілчаних виробів в межах річної квоти здійснює Кабінет Міністрів України за поданням Експортно-консультаційної комісії з питань державного регулювання виробництва і обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів при Кабінеті Міністрів України.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також