В Киеве прошли переговоры министров иностранных дел Украины и Перу

15.07.2004, 14:22

Министр иностранных дел Украины Константин Грищенко встретился с руководителем внешнеполитического ведомства Республики Перу Мануэлем Родригесом Куадросом, который прибыл сегодня, 15 июля, в нашу страну с официальным визитом. (укр.)

В ході двосторонніх переговорів сторони обмінялися думками з широкого кола питань двосторонньої та міжнародної проблематики, підтвердили обопільну зацікавленість в активізації взаємовигідного співробітництва в усіх сферах.

Глави зовнішньополітичних відомств відзначили важливість подальшого розвитку українсько-перуанських відносин, особливо в торговельно-економічній та інвестиційній галузях. Сторони констатували наявність значних перспектив поглиблення двосторонньої співпраці в сферах авіації, енергетики, металургії, машинобудування, газової та гірничовидобувної промисловості, рибальства.

К.Грищенко та М. Родрігес Куадрос висловилися за налагодження прямих зв'язків між суб'єктами підприємницької діяльності двох країн з метою реалізації проектів розбудови транспортної та енергетичної інфраструктури Перу, залучення українських фахівців до проведення геологорозвідувальних робіт для дослідження перуанських надр, проектування та спорудження нових газопроводів на території цієї країни.

Переговори міністрів закордонних справ України та Перу засвідчили близькість позицій двох держав з актуальних питань міжнародної політики. Зокрема, сторони домовилися активізувати співробітництво в рамках Організації Об'єднаних Націй, підтримали процес реформування ООН, підтвердили свою відданість боротьбі з будь-якими проявами тероризму, корупцією, наркобізнесом, організованою злочинністю, незаконною торгівлею зброєю.

Глави українського та перуанського зовнішньополітичних відомств погодилися з важливістю участі України в процесах міжрегіональної інтеграції, які відбуваються в Латинській Америці. У цьому контексті перуанська сторона висловила готовність максимально сприяти розвитку відносин нашої держави з Андською Співдружністю Націй.

За результатами переговорів Міністри закордонних справ України та Перу підписали Договір між Україною та Перу про дружні відносини та співробітництво і Спільну заяву.

Програмою візиту М. Родрігеса Куадроса також передбачені його зустрічі з Прем'єр-міністром України В. Януковичем, керівництвом Верховної Ради України, переговори з міністрами економіки та з питань європейської інтеграції, промислової політики України, відвідання ТПП України та АНТК ім. Антонова.

Під час перебування в Києві Міністр закордонних справ Перу підпише Торговельно-економічну угоду, угоду про взаємне визнання документів про освіту та вчені звання, угоду між ТПП України та ТПП м. Ліма, договори про співробітництво між дипломатичними академіями та антарктичними центрами.
Инф. пресс-службы МИД Украины.

Читайте також