В Севастополе отпраздновали День Военно-Морских Сил Украины

02.08.2004, 11:57

В Севастополе премьер-министр Украины Виктор Янукович поздравил моряков с 12-й годовщиной Военно-Морских Сил Украины. (укр.)

У Севастополі на борту флагмана Українського флоту - фрегата "Гетьман Сагайдачний" Прем'єр-міністр Віктор Янукович привітав моряків із 12-ю річницею Військово-Морських Сил України. Глава Уряду підкреслив, що саме з Севастополем і Чорноморським флотом пов'язано чимало славних віх в історії України. "Усім відомі імена Федора Ушакова, Павла Нахімова, Сергія Горшкова, Миколи Кузнецова, які стали зразком військової відданості й служіння народу", - зазначив Прем'єр-міністр.

Водночас, звертаючись до ветеранів Чорноморського флоту, Віктор Янукович відзначив, що вони можуть пишатися матросами і офіцерами, які служать сьогодні. "Наші українські моряки надійно захищають Батьківщину і прославляють прапор України, і разом з тим доводять, що Український флот буде, Україна була і є морською державою", - сказав Прем'єр-міністр, побажавши морякам і членам їхніх родин щастя, чистого фарватеру і "семи футів під кілем".

У день 12-ї річниці Військово-Морських Сил України Прем'єр-міністр Віктор Янукович поклав з борта флагмана Українського флоту - фрегата "Гетьман Сагайдачний" вінок і квіти пам'яті про моряків, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни. Покладання вінка і квітів відбулося у відкритому морі (на 44-му градусі 39-ти хвилинах північної широти і 33-му градусі 10-ти хвилинах східної довготи), на місці загибелі одного з чорноморських суден 1941 року. Відбувся молебень пам'яті про загиблих моряків.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також