В Великобритании проходят украино-польско-британские учения "Козацький степ - 2004"

01.09.2004, 11:36

Почти 300 военнослужащих аэромобильных подразделений из Украины, Польши и Великобритании принимают участие в специальных миротворческих полевый тактических учениях "Козацький степ - 2004". (укр.)

30 серпня у Великобританії розпочалося традиційне щорічне україно-польсько-британське миротворче польове тактичне навчання в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру" "Козацький степ - 2004".

У цьогорічному "Козацькому степу", який на берегах Туманного Альбіону проводиться вже втретє, візьмуть участь майже 300 військовослужбовців аеромобільних підрозділів з України, Польщі та Великобританії.

Зокрема, від британської сторони до маневрів залучаються бойові підрозділи окремого батальйону "Coldstream Guards" у кількості до 80 "крилатих" піхотинців, Військо Польське представлено аеромобільною ротою у кількості до 60 військовослужбовців. Збройні Сили України на навчанні представляють два взводи 79-го окремого аеромобільного полку Південного оперативного командування та взвод курсантів 3-го курсу аеромобільного факультету Одеського інституту Сухопутних військ.

Таким чином структура спільного миротворчого батальйону включатиме три національні роти. Крім того, британська сторона забезпечуватиме розгортання та функціонування об'єднаного штабу, до роботи в якому планується залучити представників від польської та української сторін.

Тематика цьогорічного "Козацькому степу" передбачає поліпшення практичних навичок військовослужбовців трьох країн в ході проведення операції з підтримання миру у складі багатонаціонального контингенту, а також досягнення високого рівня взаємодії між національними підрозділами.

Як очікується, "Козацький степ - 2004" проходитиме у три етапи на трьох британських полігонах - Коп Хіл Даун, Квебек Фарм та Ледвел Фарм. Під час першого етапу учасники навчання ознайомляться з місцем проведення маневрів, візьмуть участь у передстрибковій підготовці, виконають вогневі вправи на стрільбищі з особистої зброї та зі зброї підрозділів-партнерів. Другий та третій етап передбачають спільне тренування на навчальних місцях та "польову" фазу навчання.

Україно-польсько-британське миротворче польове тактичне навчання "Козацький степ - 2004" триватиме до 13 вересня.

Ідея "Козацького степу" виникла у 1996 році під час зустрічі глав оборонних відомств України, Великої Британії та Польщі. У 1997 році Україна приймала учасників перших навчань на полігоні "Широкий лан". У наступні роки навчання проходили по черзі на територіях країн-засновниць цього миротворчого заходу.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також