Эксперты НАТО знакомятся с вопросами реформированием ВМС Украины

29.09.2004, 11:24

С проблемными вопросами оборонного планирования, реформирования и развития Военно-Морских Сил Вооруженных Сил Украины знакомятся эксперты Стратегического командования Объединенных Вооруженных Сил НАТО, которые находятся в Севастополе. (укр.)

В Україні з візитом перебуває делегація експертів Стратегічного командування Об'єднаних Збройних Сил НАТО на Атлантиці, до складу якої увійшли представники Великої Британії, Нідерландів, Німеччини та Норвегії.

Під час перебування у Севастополі делегація експертів відвідала Севастопольський військово-морський інститут ім. П.С. Нахімова, де взяли участь у брифінгу з проблемних питань оборонного планування, реформування та розвитку Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Крім того, представники Альянсу прочитали для курсантів старших курсів і слухачів оперативно-тактичного факультету Севастопольського військово-морського інституту лекцію на тему "Сучасний стан розвитку системи управління сил НАТО".

За підсумками обговорень у робочих комітетах експерти Стратегічного командування Об'єднаних Збройних Сил НАТО на Атлантиці планують розробити і підписати документи "ВМС ЗС України на шляху до НАТО. Оборонне планування у ВМС ЗС України" та "ВМС ЗС України на шляху до НАТО. Командний центр ВМС ЗС України".

Подібні візити експертів НАТО проводяться щорічно. Раніше вони спільно з фахівцями командування українського військового флоту розглянули пропозиції, що стосуються структурних змін Головного командування ВМС Збройних Сил України, питання стандартизації з НАТО, організації органів управління та тилового забезпечення Військово-Морських Сил, соціального захисту військовослужбовців і членів їхніх сімей.

Робота групи експертів у Севастополі, яка триватиме до 1 жовтня, здійснюється відповідно до положень "Концепції військового співробітництва Україна-НАТО" та Індивідуального плану партнерства Україна-НАТО на 2004 рік.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також