Украинские офицеры принимают участие в командно-штабных учениях НАТО

24.09.2004, 12:09

Задание по контролю и управлению воздушным движением во время проведения операций по поддержанию мира отрабатываются в рамках командно-штабных учений стран-членов и партнеров НАТО "Кооператив Зенит-2004", которое проходит в Канаде. (укр.)

17 вересня у канадському місті Корнвал розпочинається командно-штабне навчання країн-членів та партнерів НАТО "Кооператив Зеніт-2004".

Нашу державу на цих маневрах, які проходять в рамках Програми НАТО "Партнерство заради миру", представляють два офіцери Головного командування Військово-Повітряних Сил Збройних Сил України.

Основна мета проведення "Кооператив Зеніт-2004" полягає у відпрацюванні завдань контролю та управління повітряним рухом у ході проведення операцій з підтримання миру відповідно до стандартів НАТО. Завдання відпрацьовуватимуться у навчальному Об'єднаному центрі повітряних операцій на автоматизованих робочих місцях РС/ІСС.

Українські офіцери під час навчання здійснюватимуть планування управління та взаємодії дій авіації та пошуково-рятувальним забезпеченням груп Об'єднаного центру. Їм буде надана можливість безпосередньо ознайомитися з методикою управління повітряним рухом за прийнятими в країнах Північноатлантичного альянсу стандартами, вивчити вимоги керівних документів НАТО, що регламентують управління повітряним рухом та пошуково-рятувальним забезпеченням.

Також українські військові ознайомляться із специфікою постановки завдань у сфері управління повітряними операціями (включаючи заходи пошуково-рятувального забезпечення) відповідно до стандартів НАТО, отримають практичні навички з управління повітряним рухом, використовуючи автоматизовані робочі місця.

Командно-штабне навчання "Кооператив Зеніт-2004" триватиме до 30 вересня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також