Украинская военная делегация находится с визитом в странах Тихоокеанского региона

27.09.2004, 11:57

В рамках рабочего визита в страны Тихоокеанского региона делегация Военно-Воздушных Сил Вооруженных Сил Украины знакомится с современными мировыми тенденциями развития военной авиации и обсуждает вопросы дальнейшего военно-технического сотрудничества. (укр.)

23 вересня у рамках робочих візитів до провідних країн Тихоокеанського регіону делегація Військово-Повітряних Сил ЗС України на чолі з Головнокомандувачем ВПС Збройних Сил України генерал-лейтенантом Ярославом Скальком вперше за роки незалежності України прибула до Японії.

Метою відвідування далекосхідної держави є участь у Міжнародній конференції на рівні командувачів військово-повітряних сил, яка проводиться у столиці Японії місті Токіо. На захід, в якому також беруть участь командувачі ВПС 35 провідних країн світу, українські авіатори були запрошені начальником штабу Повітряних Сил Самооборони Японії генералом Йошимітсу Тсумагарі.

Під час Міжнародної конференції, яка приурочена 50-річчю Повітряних Сил Самооборони Японії, командувачі обговорять питання використання військової авіації на сучасному етапі її розвитку, ознайомляться з досвідом підготовки керівних кадрів для ВПС та розробками сучасної світової авіаційної промисловості. Програмою конференції також передбачені демонстраційні польоти й наземна виставка авіаційної техніки.

У рамках візиту українська військова делегація ознайомиться із завданнями і структурою Повітряних Сил Самооборони Японії, відвідає авіаційну базу Хакурі.

Передбачається, що 27 вересня, продовжуючи робочу поїздку країнами Тихоокеанського регіону, на запрошення командувача Королівських Повітряних Сил Малайзії генерала Дато Сері Абдулах Ахмада, делегація українських ВПС прибуде до цієї країни. Метою відвідування Малайзії є обговорення питань подальшого розвитку військового та військово-технічного співробітництва між обома країнами та обговорення перспективних проектів.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також