Украинские моряки приобретают опыт за границей

22.09.2004, 11:44

С целью приобретения опыта, практики и знаний группа представителей Военно-Морских Сил Украины принимает участие в ряде мероприятий международного военного сотрудничества. (укр.)

Співробітництво українських військових зі своїми закордонними колегами є складовою міжнародного співробітництва держави у сфері оборони та одним із головних напрямів процесу інтеграції України до європейського і світового співтовариства.

Активно сприяють розвитку двосторонніх та багатосторонніх відносин такі форми військового співробітництва як обмін досвідом між військовими різних країн, ознайомлення їх із зразками озброєння та військової техніки, участь у спільних навчаннях, встановлення побратимських зв'язків між військовими підрозділами сусідніх країн тощо.

Не менш важливим напрямком військового співробітництва є стажування військовослужбовців у військових підрозділах інших країн. Саме така практика співробітництва все частіше використовується у Збройних Силах України.

Зокрема, два офіцери вітчизняного військового флоту розпочали стажування на фрегаті військово-морських сил Турецької Республіки "Гьоксу". Метою морської практики, яка триватиме до 24 вересня, є вивчення можливостей озброєння і технічних засобів кораблеводіння, особливостей навігаційно-гідрографічного режиму плавання, а також набуття та обмін досвідом.

Велика увага також приділяється мовній підготовці українських військових моряків. Так, у канадському місті Альдершот представник вітчизняних ВМС навчається на курсах англійської мови для молодих офіцерів. Ще два представники українського військового флоту беруть участь у морському оперативному мовному семінарі, який проходить у місті Нью-Порт (США).

А незабаром два офіцери Головного командування ВМС ЗС України навчатимуться у англійському місті Портсмут на поглиблених курсах з військово-морської термінології, які організовано ВМС Великої Британії.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також