Делегация Военно-Воздушных Сил Украины находится с визитом в Малайзии

28.09.2004, 12:01

Представители ВВС Вооруженных Сил Украины обсуждают со своими малайзийскими коллегами перспективы дальнейшего военного и военно-технического сотрудничества. (укр.)

27 вересня розпочинається робочий візит делегації Військово-Повітряних Сил ЗС України на чолі з Головнокомандувачем ВПС Збройних Сил України генерал-лейтенантом Ярославом Скальком до Малайзії. Метою візиту є обговорення питань подальшого розвитку військового та військово-технічного співробітництва.

Українська делегація відвідає Міністерство оборони Малайзії та дві авіаційні бази - Субанг та Коантан. У роботі з представниками українських ВПС візьмуть участь Міністр оборони Малайзії, командувач армією, командувач Повітряних Сил та командувач повітряними операціями. У ході візиту відбудеться брифінг на тему "Історія, організація та перспективи розвитку Королівських ВПС Малайзії".

Слід відзначити, що у свою чергу під час візиту в Україну у лютому 2004 року малазійська делегація на чолі з командувачем Королівських Повітряних Сил генералом Дато Сері Абдулах Ахмадом ознайомилася з виробничим і науково-технічним потенціалом України, новими розробками в оборонній галузі та системою підготовки авіаційних фахівців льотного та інженерного профілю.

Довідка. Візит делегації ВПС ЗС України до Малайзії є продовженням роботи керівництва ВПС ЗС України в країнах Тихоокеанського регіону. 23-26 вересня в місті Токіо (Японія) відбулася Міжнародна конференція Командувачів Військово-Повітряних Сил, на якій було представлено 35 країн. Головнокомандувач ВПС ЗС України генерал-лейтенант Ярослав Скалько взяв участь в обговоренні питань використання військової авіації на сучасному етапі, ознайомився з вимогами до підготовки керівників ВПС та розробками авіаційної промисловості провідних країн світу.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також