Состоялась встреча Главнокомандующего ВМС Украины с лордом Адмиралтейства Великобритании

11.09.2004, 12:50

"Впервые, наши страны имеют хорошую перспективу для дальнейшего сотрудничества в военно-морской сфере", - отметил Первый Лорд Адмиралтейства Великобритании во время встречи с Главнокомандующим Военно-Морских Сил Вооруженных Сил Украины. (укр.)

9 вересня у Севастополі відбулася зустріч Головнокомандувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірала Ігоря Князя з Першим Лордом Адміралтейства Великої Британії адміралом Аланом Уестом, який перебуває в Україні з візитом в рамках святкових заходів з нагоди 150-річчя Кримської війни.

На початку зустрічі, яка проходила у штабі Головного командування Військово-Морських Сил ЗС України, адмірал Алан Уест зазначив, що обеліски, відкриті у Севастополі в пам'ять воїнів, які загинули тут у роки Кримської війни, стануть нагадуванням наступним поколінням про те, що тільки у мирі та дружбі ми бачимо наше спільне майбутнє.

Далі віце-адмірал Ігор Князь та адмірал Алан Уест присвятили зустріч обговоренню питань двостороннього військового співробітництва. Зокрема, Головнокомандувач Військово-Морських Сил ЗС України наголосив, що співробітництво між військовими флотами України і Великої Британії носить активний характер.

- Починаючи з 1993 року, кораблі ВМС Великої Британії регулярно відвідують порти України, підрозділи двох країн виконують спільні задачі на навчаннях, що проходять в рамках Програми НАТО "Партнерство заради миру". Минулого року рота морської піхоти українського флоту взяла участь у навчанні розширених різнорідних сил НАТО і країн-партнерів "Північне сяйво", що проходило поблизу узбережжів Великої Британії, Шотландії та в Ірландському морі, - зазначив віце-адмірал Ігор Князь.

Перший Лорд Адміралтейства Великої Британії адмірал Алан Уест також відзначив помітне зміцнення зв'язків між військово-морськими силами двох країн.

- Я вже вп'яте відвідую Україну і вдруге Севастополь і кожного разу захоплююся надзвичайно теплим прийомом. Впевнений, наші держави мають гарну перспективу для подальшого співробітництва у військово-морській сфері, - підкреслив високий британський гість.

Також під час зустрічі Головнокомандувач українського військового флоту подякував адміралу Алану Уесті, а в його особі Королеві Великої Британії Єлизаветі II за підтримку курсу навчання офіцерів українських ВМС в англійських вищих навчальних закладах.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також