Визит украинской военной делегации в Великобританию

06.09.2004, 13:24

Украинская военная делегация во главе с министром обороны Украины Евгением Марчуком отбыла в Великобританию с трехдневным рабочим визитом. (укр.)

Сьогодні, 6 вересня, розпочинається триденний робочий візит української військової делегації на чолі з Міністром оборони України Євгеном Марчуком до Великобританії.

Основна мета візиту української військової делегації полягає в участі у Дні високоповажних осіб українсько-польсько-британського миротворчого польового тактичного навчання в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру" "Козацький степ - 2004".

Програмою першого дня візиту, який проходитиме у Лондоні, заплановано зустрічі Міністра оборони України Євгена Марчука з Державним Міністром Великобританії у справах Європи паном Денисом МакШейном, Державним секретарем з питань оборони Великобританії паном Джофрі Хуном та Міністром національної оборони Республіки Польща паном Єжі Шмайдзінським.

Наступного дня, 7 вересня, керівники військових відомств України, Польщі та Великобританії відвідають загальновійськовий полігон "Солсбері плейн", де візьмуть участь у Дні високоповажних осіб тристороннього миротворчого польового тактичного навчання "Козацький степ - 2004", а також спостерігатимуть за його активною фазою.

В цей же день Міністр оборони України відвідає Академію оборони Великобританії у місті Шрівінхем, де зустрінеться з представниками дослідних центрів цього навчального закладу.

8 вересня заплановано зустріч Міністра оборони України Євгена Марчука з головою Комітету з питань оборони Парламенту Великобританії Брюсом Джорджем, а також відвідування Лондонського інституту стратегічних досліджень. Під час перебування у Лондонському інституті стратегічних досліджень глава українського оборонного відомства виступить перед представниками дипломатичного корпусу, військовими, експертами та аналітиками як урядових, так і неурядових дослідницьких організацій, а також представниками засобів масової інформації. Виступ Міністра оборони України буде присвячено питанням оборонної реформи в Україні та миротворчій діяльності Збройних Сил України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також