Подписан План сотрудничества между министерствами обороны Украины и Словакии на 2006-2007 годы

15.11.2005, 11:42

По итогам переговоров министров обороны Украины и Словацкой республики подписан План сотрудничества между оборонными ведомствами двух стран на 2006-2007 годы. (укр.)

Під час візиту до Словацької Республіки, який розпочався сьогодні (14 листопада), міністр оборони України Анатолій Гриценко зустрівся зі своїм словацьким колегою і провів з ним переговори.

З боку міністра оборони Словацької Республіки надійшла пропозиція щодо проведення спільних військових навчань на рівні взводів з Україною. Він також повідомив Анатолія Гриценка про можливість прийняття на стажування до Генерального штабу та словацької армії українських офіцерів та цивільний персонал з метою передачі досвіду виконання штабних процедур та управління військами за стандартами НАТО.

За підсумками переговорів було підписано План співробітництва між оборонними відомствами обох країн на 2006 - 2007 роки.

Як зазначив Анатолій Гриценко, у цьому документі визначені основні напрями співпраці, порядок проведення воєнно-політичних консультацій, заходи військово-технічного співробітництва та обміну досвідом щодо набуття членства в НАТО.

Міністр оборони України подякував своєму колезі за допомогу у відпрацюванні проекту по утилізації надлишкових боєприпасів та озброєнь, які залишилися в Україні.

- Ми відчуваємо себе серед друзів, і саме так повинні жити сусіди, - наголосив глава українського оборонного відомства.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також