Завершена очередная ротация украинских миротворцев в Либерии

17.11.2005, 11:28

Завершена очередная ротация личного состава 56-го отдельного вертолетного отряда Вооруженных Сил Украины, который выполняет задание миссии ООН в Либерии. (укр.)

16 листопада в рамках чергової - четвертої - ротації 56-го окремого вертолітного загону ЗС України, який виконує завдання Місії ООН у Ліберії, на Батьківщину повернулася остання, третя група українських миротворців.

О 8.30 літак Ту-154 Державного підприємства Міністерства оборони України "Українська авіаційна транспортна компанія" з 98 миротворцями на борту здійснив посадку в аеропорту міста Львів.

Напередодні, 15 листопада, цим же літаком до Ліберії було доставлено також 98 українських військовослужбовців нової ротації. Таким чином, повністю завершено передислокацію особового складу попередньої ротації, де командиром загону був підполковник Юрій Вербельчук.

Необхідно додати, що загалом планова ротація триватиме до 1 грудня. Як заплановано, 24-го, 26-го та 28-го листопада рейсами літаків АН-124-100 "Руслан" до Ліберії буде доставлено для заміни авіаційна техніка українського вертолітного загону. Заміні підлягатимуть усі шість вертольотів Мі-24 та чотири з восьми вертольотів Мі-8.

56-й окремий вертолітний загін ЗС України виконує завдання у складі Місії ООН у Ліберії з січня 2004 року.

Загальна чисельність загону - 301 військовослужбовець. На озброєнні загону знаходяться 8 вертольотів Мі-8 та 6 вертольотів Мі-24. Серед основних завдань Місії ООН у Ліберії, що виконують українські авіатори, - перевезення персоналу Місії та високоповажних осіб, перевезення вантажів, медичне транспортування, евакуація поранених, польоти спостереження, повітряне супроводження переміщення військ.

Станом на 15 листопада 2005 року загальний наліт вертолітників з січня 2004 року склав понад 11 тисяч годин. Наші вертолітники перевезли більше 44 тисяч пасажирів та майже 1.180 тонн майна.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также