Украина принимает участие в конференции начальников учебных центров НАТО

21.11.2005, 16:20

Украина принимает участие в ежегодной конференции начальников учебных центров НАТО стран-партнеров, которая проходит в Греции. (укр.)

Сьогодні, 21 листопада, у м. Салоніки (Греція) розпочалася щорічна конференція начальників навчальних центрів та інших освітніх установ Партнерства заради миру країн-членів НАТО та партнерів, яка проводиться за підтримки Стратегічного командування об'єднаними збройними силами НАТО з питань трансформації.

Україну на цій міжнародній конференції представляє начальник Центру підготовки офіцерів для багатонаціональних штабів Національної академії оборони України полковник Сергій Речич.

Учасники конференції планують обговорити шляхи координації діяльності різноманітних навчальних закладів щодо організації єдиної системи підготовки у відповідності до вимог країн-членів НАТО та партнерів.

Довідка. Центр підготовки офіцерів для багатонаціональних штабів (ПОБНШ) здійснює підготовку військовослужбовців за 8 напрямками. Випускники центру можуть призначатися для подальшого проходження служби на посадах: у військовому представництві Місії України при штаб-квартирі НАТО; у штабних елементах партнерства при штабах командувань об'єднаних Збройних Сил НАТО; на штабних і командних посадах у складі багатонаціональних миротворчих формувань; у штабах видів Збройних Сил України та оперативних командувань; в управлінні євроатлантичного співробітництва Генерального штабу ЗС України; в управліннях центрального апарату Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України; в якості військових спостерігачів.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также