В Министерстве обороны Украины пошло совещание

29.11.2005, 11:54

Министр обороны Украины определил 10 приоритетных направлений деятельности вооруженных сил в декабре 2005 года. (укр.)

28 листопада, у Міністерстві оборони України під головуванням керівника оборонного відомства Анатолія Гриценка відбулася нарада з керівним складом Міністерства та Генерального штабу Збройних Сил України.

На нараді, присвяченій постановці та уточненню завдань на грудень 2005 року, Анатолій Гриценко виділив 10 пріоритетних напрямків діяльності. Перший з них стосувався забезпечення виводу українського миротворчого контингенту з Іраку.

- Ми маємо вивести своїх людей у визначений термін, без втрат, що б вони могли Новий рік зустріти зі своїми родинами, - зазначив міністр оборони.

Він також повідомив, що в Іраку у 2006 році залишиться військовий персонал кількістю до 50 осіб, але це будуть представники не з трьох силових відомств, як планувалося раніше, а виключно зі складу Збройних Сил України.

Другим пріоритетним напрямком діяльності ЗС України у грудні поточного року Анатолій Гриценко назвав стовідсоткове виконання заходів бойової підготовки.

- Навіть якщо погодні умови будуть заважати виконанню польотних завдань, - зазначив міністр, - переносити їх на вихідні, як це було ще за часів Радянського Союзу.

В трійку пріоритетних завдань також увійшло прискорене завершення введення в експлуатацію житла, яке передбачено здати у 2005 році.

Наступним пріоритетним завданням Анатолій Гриценко назвав ефективне і безконфліктне введення нещодавно призваної молоді у військові колективи. Він підкреслив важливість зосередження уваги командирів нижчих ланок до кожного солдата. На переконання Міністра, офіцери мають допомогти вчорашнім призовникам подолати психологічний бар'єр і організувати службу так, щоб вона була привабливою для юнаків і від служби в армії у них залишатися тільки позитивні спогади.

Окрім цього, Анатолій Гриценко поставив завдання щодо ефективного використання бюджетних коштів, завершення процесу уточнення та обґрунтування бюджетного запиту на 2006 рік, проведення глибокого предметного аналізу за 2005 рік.

Десятим, але не менш важливим, ніж перші пріоритетні напрями, міністр оборони поставив завдання створити умови і розгорнути боротьбу із корупцією та зловживаннями у Збройних Силах України.

- Це зло не надумане, - зазначив Анатолій Гриценко, - і зловживання ще мають місце у багатьох сферах. Це факт. Я хотів би, щоб кожен командир, не чекаючи, коли його підлеглого спіймають за руку з хабарем, самостійно проаналізував стан у своєму колективі та зробив все необхідне, аби унеможливити корупційні схеми.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также