Российская военная делегация прибыла с визитом в Украину

22.11.2005, 11:53

Российские военные ознакомятся в Украине с системой подготовки военных кадров для участия в миротворческих операциях. (укр.)

21 листопада в Київ з візитом прибула російська військова делегація на чолі із заступником головнокомандувача Сухопутних військ збройних сил Російської Федерації генерал-лейтенантом Валерієм Євневичем.

Основна мета візиту російських військових в Україну полягає у ознайомленні із системою підготовки військових кадрів для участі в миротворчих операціях.

Перебуваючи у Києві російські військові проведуть робочі зустрічі з представниками командування Сухопутних військ Збройних Сил України, ознайомляться із завданнями та методикою підготовки офіцерів у Центрі підготовки офіцерів для багатонаціональних штабів Національної академії оборони України.

Крім того, представники російської військової делегації ознайомляться із системою підготовки слухачів оперативно-тактичного та оперативно- стратегічного рівнів Національної академії оборони України, можливостями Центру імітаційного моделювання академії.

Необхідно зазначити, що візит російської військової делегації подібного рівня до Національної академії оборони України відбувається вперше.

Центр підготовки офіцерів для багатонаціональних штабів Національної академії оборони України було засновано у липні 2000 року. Його створення було зумовлено активною участю України у миротворчій діяльності та розширенням повноважень, які покладалися на українських військових. Отже виникла необхідність розпочати спеціальну підготовку офіцерів, які почали входити до складу багатонаціональних штабів, виконувати обов'язки військових спостерігачів у складі місій ООН.

У Центрі здійснюється підготовка військовослужбовців за 8 напрямками: орієнтаційний курс, курс офіцерів багатонаціонального штабу (об'єднане командування-дивізія), курс офіцерів багатонаціонального штабу (бригада- батальйон), курс тилового забезпечення, курс військових спостерігачів, курс перекладачів миротворчого підрозділу, курс бортових перекладачів, курс офіцерів штабу та офіцерів зв'язку ООН.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также