Проходит ротация украинских миротворцев в Либерии

07.11.2005, 11:55

В рамках четвертой ротации в Либерии на Родину вернулась первая группа украинских миротворцев. (укр.)

Сьогодні, 7 листопада, в рамках четвертої ротації 56-го окремого вертолітного загону (ОВЗ) ЗС України, який виконує завдання у складі Місії ООН у Ліберії, на Батьківщину повернулася перша група українських миротворців.

О 8.00 літак Ту-154 Державного підприємства Міністерства оборони України "Українська авіаційно-транспортна кампанія" зі 101 миротворцем на борту здійснив посадку у львівському аеропорту "Скнилів".

На аеродромі наших вертолітників зустріли начальник штабу - перший заступник командувача військ Західного оперативного командування генерал-лейтенант Віктор Тютюнников, який привітав миротворців з поверненням на рідну землю та гідно виконаним обов'язком. Також наших військових, які протягом півроку виконували почесну миротворчу місію, зустріли їх рідні та близькі.

По прибутті до Львова військовослужбовці 56-го ОВЗ протягом тижня пройдуть поглиблений медичний огляд на базі окремого полку армійської авіації Західного оперативного командування.

Наступними рейсами, які заплановано провести 12-го та 14-го листопада, на Батьківщину має повернутися ще 200 військовослужбовців 56-го ОВЗ.

Необхідно додати, що в ході планової ротації, яка триватиме до 1 грудня, буде замінено авіаційну техніку українського вертолітного загону - усі шість вертольотів Мі-24 та чотири з восьми вертольотів Мі-8.

Довідка. 56-й окремий вертолітний загін ЗС України виконує завдання у складі Місії ООН у Ліберії з січня 2004 року.

Загальна чисельність загону - 301 військовослужбовець. На озброєнні загону знаходяться 8 вертольотів Мі-8 та 6 вертольотів Мі-24. Серед основних завдань Місії ООН у Ліберії, що виконують українські авіатори, - перевезення персоналу Місії та високоповажних осіб, перевезення вантажів, медичне транспортування, евакуація поранених, польоти спостереження, повітряне супроводження переміщення військ
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також