В Украине находится с визитом делегация экспертов вооруженных сил США

01.03.2005, 11:15

Американские эксперты изучают возможность предоставления помощи Вооруженным Силам Украины в формировании профессионального сержантского корпуса. (укр.)

В рамках перебування в Україні делегація експертів збройних сил США відвідала 169-й Навчальний центр Північного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України (смт Десна, Чернігівська обл.).

Основна мета візиту американських експертів полягала в ознайомленні з системою підготовки молодших спеціалістів для ЗС України та вивченні можливості надання допомоги українській стороні у формуванні професійного сержантського корпусу.

Під час відвідування Деснянського навчального центру американські гості ознайомилися із системою та ходом професійної підготовки сержантського складу для підрозділів Сухопутних військ ЗС України. Зокрема, вони відвідали планові заняття у тренажерних класах, а також заняття з водіння та стрільби з озброєння танків і БМП, які проводилися на полігоні.

У поїздці американську військову делегацію супроводжував аташе сухопутних військ при посольстві США в Україні полковник Джон Коннел.

Як очікується, в середині березня група американських експертів відвідає з цією ж метою механізоване з'єднання, що дислокується на Київщині і входить до складу Об'єднаних сил швидкого реагування, а також 6-й Навчальний центр Ракетних військ та Артилерії Сухопутних військ ЗС України (смт Дівички, Київська обл.).
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також