В Украине находится с визитом американская военная делегация

22.03.2005, 11:23

Ход реформирования Вооруженных Сил Украины и вопросы взаимосовместимости соответственно к стандартам НАТО обсуждаются во время визита в Украину заместителя командующего вооруженных сил США в Европе. (укр.)

21 березня розпочався дводенний візит в Україну американської військової делегації на чолі із заступником командувача збройних сил США в Європі генералом Чарльзом Уальдом.

Відповідно до програми першого дня візиту у Генеральному штабі ЗС України відбулася урочиста церемонія офіційної зустрічі високоповажного американського гостя, по завершенні якої генерал Чарльз Уайльд здійснив візит ввічливості до Міністра оборони України Анатолія Гриценка.

Також відбулися офіційні переговори у складі делегацій двох країн. Українську військову делегацію на переговорах очолював начальник Генерального штабу ЗС України генерал-полковник Сергій Кириченко. В ході переговорів сторони обговорили хід реформування Збройних Сил України, питання взаємосумісності армій двох країн відповідно до стандартів НАТО, а також перспективи розвитку співробітництва між збройними силами України і США.

Під час переговорів також було приділено увагу й іракському питанню. Зокрема, українська сторона ознайомила представників американської військової делегації з порядком запланованого у цьому році поетапного скорочення та виводу українського миротворчого контингенту з Республіки Ірак та переорієнтацією завдань, які виконують наші миротворці в цій країні.

У переговорах військових делегацій двох країн також взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні пан Джон Хербст.

На сьогоднi, 22 березня, заплановані робочі зустрічі генерала Чарльза Уальда з першим заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України - Головою Комітету з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Президентові України Юрієм Прокоф'євим та Головою Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Георгієм Крючковим.

Також представники американської військової делегації відвідають Національну академію оборони України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также