В Виннице состоялось заседание военно-технического совета Воздушных Сил Украины

28.03.2005, 11:54

Результатам научной и научно-технической деятельности в прошлом году, а также заданиям и основным направлениям исследований в 2006-2011 годах было посвящено заседание военно-технического совета Воздушных Сил Вооруженных Сил Украины. (укр.)

У Вінниці відбулося засідання воєнно-наукової ради Повітряних Сил Збройних Сил України, яке було присвячено результатам наукової і науково-технічної діяльності у минулому році та завданням й основним напрямам досліджень у 2006-2011 роках.

Проведенню засідання, яке проходило під керівництвом Командувача Повітряних Сил ЗС України генерал-полковника Анатолія Торопчина, передував науково-практичний семінар "Концепція реформування та розвитку Повітряних Сил, форми та способи їх застосування з урахуванням досвіду локальних війн і збройних конфліктів останніх десятиріч". Семінар став ще один кроком у виробленні єдиних поглядів щодо реформування та розвитку Повітряних Сил, форм і способів їх застосування, ролі та місця у системі операцій Збройних Сил України.

Відкриваючи засідання воєнно-наукової ради генерал-полковник Анатолій Торопчин зазначив, що головною метою заходу є визначення базової сукупності проблематики наукових досліджень, спрямованих на досягнення перспективного обрису Повітряних Сил, їх боєздатності, форм та способів застосування, систем всебічного забезпечення.

- Науково-дослідні роботи повинні спрямовуватися в першу чергу на наукове супроводження виконання заходів оборонного планування, дослідження питань застосування Повітряних Сил у новій організаційній структурі, створення системи управління Повітряними Силами, участі у миротворчих та антитерористичних операціях, інтеграції з відповідними Євроатлантичними структурами, - наголосив генерал-полковник Анатолій Торопчин.

В ході засідання були надані конкретні пропозиції щодо основних напрямів досліджень на період до 2011 року з питань наукового супроводження розвитку озброєння і військової техніки Повітряних Сил, наукової та науково-технічної діяльності Харківського університету Повітряних Сил та Державного авіаційного науково-випробувального центру ЗС України.

Після обговорення доповідей та внесення пропозицій, було визначено, що особливу увагу необхідно приділити дослідженням нових форм і способів застосування Повітряних Сил у новій організаційній структурі, розвитку з'єднань та частин, що входять до складу повітряної компоненти Об'єднаних сил швидкого реагування, організації бойової підготовки, створенню ефективної системи управління Повітряними Силами тощо.

На завершення засідання генерал-полковник Анатолій Торопчин визначив основні завдання щодо своєчасного та якісного замовлення науково-технічної продукції, контролю виконання досліджень, які проводяться в інтересах Повітряних Сил та інформаційно-методичного забезпечення виконання науково-дослідних робіт, впровадження результатів наукових досліджень у практику військ.

За результатами засідання воєнно-наукової ради Повітряних Сил до Воєнно-наукового управління Генерального штабу ЗС України будуть надані пропозиції до проектів перспективного та зведеного річного планів наукової і науково-технічної діяльності у Збройних Силах України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також