В Киеве пройдет планирующая конференция многонациональных учений "Ассисткс-2"

19.03.2005, 13:51

21 марта в Киеве начнет работу первая конференция по планированию многонациональных учений "Ассистекс-2", которые пройдут в октябре 2005 года на базе Яворивского полигона Вооруженных Сил Украины. (укр.)

У роботі конференції візьмуть участь представники Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ), Євроатлантичного координаційного центру реагування на катастрофи, а також представники понад 20 держав-учасниць зазначених міжнародних інституцій. Передбачається, що в ході конференції буде затверджено сценарій навчання, визначено конкретні сили та засоби, що залучатимуться до проведення "Ассістекс-2", а також обсяги подальшої роботи, яку належить здійснити в процесі його підготовки.

Навчання проходитиме відповідно до положень Конвенції про заборону хімічної зброї (КХЗ), активною учасницею якої Україна є з листопада 1998 року. Зокрема, стаття Х Конвенції передбачає зобов'язання держав-учасниць надавати допомогу тій країні, яка стала об'єктом нападу із застосуванням хімічної зброї. З огляду на це, основним завданням навчання стане відпрацювання механізмів міжнародної допомоги з метою подолання наслідків "хімічного" теракту.

Як Національний орган України з виконання КХЗ, МЗС разом з причетними міністерствами та відомствами бере активну участь у підготовці навчання "Ассістекс-2". Проведення такого заходу в Україні сприятиме, зокрема, активному залученню нашої держави до глобальних зусиль у боротьбі з міжнародним тероризмом.

Координаційну роль при підготовці та проведенні "Ассістекс-2" покладено на Антитерористичний центр при СБ України.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также