На Яворивском полигоне начинаются учения "Содружество-2005"

29.03.2005, 11:30

В рамках командно-штабных учений "Содружество-2005" украинские и польские офицеры штаба совместного миротворческого батальона "УкрПолбат" будут совершенствовать навыки планирования и проведения операций по поддержанию мира. (укр.)

29 березня на території Навчального центру "Партнерство заради миру" Яворівського загальновійськового полігону Західного оперативного командування розпочинається командно-штабне навчання спільного українсько-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат" "Співдружність-2005".

Навчання має на меті удосконалити навички офіцерів штабу спільного батальйону в питаннях планування та проведення миротворчих операцій у зоні відповідальності підрозділу у складі багатонаціональної бригади "East" сил КФОР у Косовому (Сербія і Чорногорія) і є одним із етапів підготовки до чергової ротації.

З української сторони у навчанні "Співдружність-2005" візьмуть участь 12 військовослужбовців на чолі з командиром національної складової "УкрПолбату" підполковником Володимиром Копачинським. Польську національну складову буде представлено 14 офіцерами на чолі з підполковником Єжи Мізгалом.

Як очікується, в ході першої фази командно-штабного навчання, яка триватиме до 31 березня, українські та польські офіцери відпрацюють питання розгортання штабу спільного батальйону та приведення його в готовність до роботи в зоні відповідальності.

Другу фазу командно-штабного навчання "Співдружність-2005" заплановано провести наприкінці квітня на полігоні "Нова Демба" (Республіка Польща).

Ротацію українсько-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат" багатонаціональної бригади "East" сил КФОР у Косовому заплановано провести на початку серпня цього року.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также