Состоялась встреча министра иностранных дел Украины с министром обороны США

12.03.2005, 15:09

В пятницу, 11 марта, в ходе рабочего визита в Вашингтон Министр иностранных дел Украины Борис Тарасюк встретился с министром обороны США Дональдом Рамсфельдом. (укр.)

Під час зустрічі, в якій також взяв участь Перший заступник Міністра оборони України Леонід Поляков, було обговорено широке коло питань співробітництва між Україною та США в різних сферах, зокрема перспективи багатосторонньої трансатлантичної взаємодії.

Глава українського зовнішньополітичного відомства України подякував американській стороні за допомогу нашій державі у реформуванні Збройних сил України.

Сторони також обмінялися думками з окремих питань підготовки до зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО, яка відбудеться у Вільнюсі у квітні ц.р.

Міністр оборони США Д. Рамсфельд високо оцінив результати участі України у програмі НАТО "Партнерство заради миру".

На прохання американської сторони глава українського зовнішньополітичного відомства поінформував про позицію України щодо виведення українського контингенту з Іраку.

Під час зустрічі Б.Тарасюк також порушив питання щодо надання допомоги Україні з боку США в утилізації твердого ракетного палива, що зберігається у м. Павлоград.
Инф. пресс-службы МИД Украины.

Читайте також