В Италии проходит планирующая конференция военно-морских учений "Sorbet royal-2005"

16.03.2005, 12:00

Окончательно согласовать оперативный план, систему обеспечения, состав сил и средств многонациональных военно-морских учений "Sorbet royal-2005" намереваются участники заключительной планирующей конференции, которая проходит в Италии. (укр.)

15 березня в італійському місті Таранто розпочалася заключна плануюча конференція багатонаціонального військово-морського навчання "Sorbet royal-2005".

Протягом трьох днів військові моряки країн-членів і партнерів НАТО: США, Великої Британії, Німеччини, Канади, Франції, Іспанії, Італії, Нідерландів, Норвегії, Греції, Єгипту, Ізраїлю, Польщі, Туреччини та України - остаточно узгоджуватимуть завдання штабу керівництва маневрів, оперативний план і систему забезпечення навчання, уточнюватимуть склад задіяних сил і засобів. Нашу державу на заході представляють три офіцери Командування Військово-Морських Сил ЗС України.

Навчання "Sorbet royal-2005" заплановано провести наприкінці червня - на початку липня поточного року в територіальних водах Італії поблизу міста Таранто. Мета проведення майбутніх маневрів полягає у відпрацюванні за стандартами НАТО дій багатонаціональних військово-морських сил під час рятування екіпажу підводного човна, що затонув на глибині 50-200 метрів.

Передбачається, що до маневрів залучатимуться підводні човни, рятувальні та водолазні судна, глибоководні рятувальні апарати, рятувальні парашутно-десантні групи та літаки базової патрульної авіації країн-членів та партнерів Північноатлантичного альянсу. Військово-Морські Сили ЗС України у навчанні будуть представлені двома кораблями, рятувальним буксиром, допоміжним судном, командою водолазів-рятувальників, рятувальною парашутно-десантної групою та офіцерами у штабі навчання.

Як очікується, "Sorbet royal-2005" проходитиме у п'ять етапів, в ході яких буде проведено базову підготовку екіпажів, відпрацьовуватимуться питання пошуку пошкодженого підводного човна, рятування його екіпажу за допомогою водолазів шляхом стикування з підводним човном глибоководних рятувальних апаратів, евакуації екіпажу з поверхні моря гелікоптерами та рятувальними суднами.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також