Министр обороны Украины принял правительственную делегацию Грузии

09.03.2005, 11:38

Во время встречи министра обороны Украины Анатолия Гриценко с представителями грузинской правительственной делегации шла речь о взаимном интересах в вопросах подготовки военных кадров и военно-технического сотрудничества. (укр.)

5 березня міністр оборони України Анатолій Гриценко провів зустріч з представниками грузинської урядової делегації, яка перебувала в Україні з робочим візитом.

У заході взяли участь помічник Президента Грузії з питань національної безпеки - секретар Ради національної безпеки Грузії Гєла Бежуашвілі, міністр оборони Грузії Іраклій Окруашвілі та надзвичайний і повноважний посол Грузії в Україні Грігол Катамадзе.

Українська сторона була представлена заступником міністра оборони України Володимиром Терещенком, начальником Генерального штабу ЗС України генерал-полковником Сергієм Кириченком, директором Департаменту міжнародного співробітництва МО України полковником Віталієм Козаком.

Темою переговорів були стан та перспективи українсько-грузинського військового співробітництва. Зокрема, йшлося про підготовку кадрів для збройних сил Грузії у військових навчальних закладах України та питання військово-технічної співпраці.

- У нас відбулася коротка, оперативна, але плідна і корисна зустріч, - відзначив Міністр оборони України Анатолій Гриценко.

Говорячи про співробітництво у галузі військової освіти, Анатолій Гриценко наголосив, що Міністерство оборони України має позитивний досвід такої діяльності і вже сьогодні готове вийти на реалізацію середньострокових програм з підготовки грузинських офіцерів різних категорій та різних спеціальностей.

У ході переговорів йшлося про використання потенціалу українських оборонних ремонтних підприємств в інтересах військово-технічного розвитку збройних сил Грузії, які сьогодні реформуються. Також, як зазначалося, Україна готова передавати Грузії на взаємно вигідних умовах надлишкові техніку та озброєння, які виводяться з бойового складу українських збройних сил.

- У галузі військово-технічного співробітництва ми будемо виходити на конкретні рішення, які мають для наших держав взаємний інтерес, - оприлюднив наприкінці зустрічі позицію української сторони Анатолій Гриценко.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також