Готов ко второму чтению законопроект о внесении изменений в закон "О внешкольном образовании"

01.04.2005, 10:56

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам науки и образования рекомендует парламенту принять во втором чтении и в целом проект закона о внесении изменений в Закон Украины "О внешкольном образовании" (относительно начальных специализированных учебных заведений). (укр.)

Запропоновані зміни стосуються визнання права позашкільного закладу на самостійне планування роботи відповідно до статті 17 Закону України "Про освіту"; надання права планувати роботу за іншими навчальними планами і програмами за умови затвердження їх відповідними місцевими органами виконавчої влади, окрім гуртків, секцій також і відділенням та відділам відповідних навчальних закладів.

Законопроектом встановлюються норми наповнюваності груп у позашкільних спеціалізованих мистецьких навчальних закладах системи Міністерства культури і мистецтв України відповідно до їхньої специфіки.

Проект також передбачає регламентацію тарифної ставки відповідно до реальних потреб забезпечення навчально-виховного процесу у позашкільних спеціалізованих мистецьких навчальних закладах; можливість перерозподілу педагогічного навантаження, враховуючи специфіку роботи шкіл естетичного виховання; надання платних послуг в межах освітньої діяльності, визначеної навчальним планом і програмами позашкільного навчального закладу (навчання у позашкільних мистецьких навчальних закладах відбувається частково за рахунок бюджету, а частково - батьківської плати за навчання).

Законопроект підтримали Міністерство освіти і науки України, Міністерство культури і мистецтв України та Рада директорів початкових спеціалізованих мистецьких закладів освіти.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также