Кабмин предлагает внести изменения в Таможенный тариф относительно ставок мясной и рыбной продукции

06.04.2005, 12:49

В Верховной Раде Украины зарегистрирован проект закона "О внесении изменений в Таможенный тариф Украины" (относительно ставок мясной и рыбной продукции), внесенный Кабинетом Министров Украины. (укр.)

Законопроект розроблено з метою вдосконалення митно-тарифного регулювання шляхом внесення змін до Митного тарифу України щодо зменшення та усунення надмірної диференціації ставок ввізного мита, попередження можливості несанкціонованого ввезення в Україну окремих товарів, забезпечення стабільності на споживчому ринку.

Зокрема, передбачається зменшення пільгових ставок ввізного мита, встановлення повних ставок на рівні пільгових, а також в багатьох випадках заміна специфічних та комбінованих ставок на адвалерні.

Як зазначає уряд в супровідних документах до проекту, прийняття такого рішення обумовлено тим, що сьогодні у Митному тарифі України на товари і продукцію, які ввозяться на митну територію України, особливо на товари сільськогосподарської та продовольчої групи, діють специфічні ставки ввізного мита на фактично заборонному рівні (від 50 до 150 %, а в окремих випадках і вище).

За розрахунками на базі обсягів імпорту 2004 року, надходження до Державного бюджету від сплати ввізного мита з товарів, збільшаться на 8,5 млн. дол. США, за рахунок відміни пільг в оподаткуванні у спеціальних економічних зонах та територіях приоритетного розвитку.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также