Разработаны изменения к закону "О концессии"

12.04.2005, 11:40

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендует парламенту принять за основу проект закона "О внесении изменений в Закон "О концессии" (относительно объектов социально-культурного назначения). (укр.)

Проектом передбачається заборонити передачу у концесії рекреаційних зон об'єктів соціально-культурного призначення, оскільки така передача може привести до приватизації парків відпочинку та інших місць, призначених для організованого масового відпочинку населення.

На засіданні Комітету наголошувалося, що реалізація Закону "Про концесії" в діючій редакції при прийнятті рішень про укладання договорів про концесію органами місцевого самоврядування відносно соціально-культурних об`єктів комунального майна, до яких відносяться парки відпочинку та інші місця, призначені для організованого масового відпочинку населення і туризму (рекреаційні зони), призведе до фактичного відчуження цих місць, так як після закінчення строку концесії дозволяється приватизація об'єкту концесії відповідно до закону.

Комітет вважає, що прийняття запропонованого проекту закону забезпечить умови для збереження рекреаційних зон (парково-садових зон, парків культури і відпочинку тощо) як місць вільного, безоплатного користування громадянами України. Законом створюються умови для повноцінного користування громадянами України суспільними благами, реалізації демократичних прав і волі громадян.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также