Разработаны изменения в законодательство по усовершенствованию таможенно-тарифному регулированию

14.04.2005, 11:27

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам финансов и банковской деятельности рекомендует парламенту принять за основу проект закона "О внесении изменений в некоторые законы Украины", внесенный Кабинетом Министров Украины. (укр.)

Законопроект розроблено з метою вдосконалення митно-тарифного регулювання, шляхом внесення змін до Митного тарифу України щодо зменшення та усунення надмірної диференціації ставок ввізного мита, попередження можливості несанкціонованого ввезення в Україну окремих товарів, забезпечення стабільності на споживчому ринку.

Зокрема, проектом закону передбачається:

- зменшення пільгових ставок ввізного мита,

- встановлення повних ставок на рівні пільгових,

- в багатьох випадках заміна специфічних та комбінованих ставок на адвалерні.

На товарні позиції, по яких діючий рівень ввізного мита нижче або відповідає зв'язаному Консолідованою тарифною пропозицією України в рамках вступу до СОТ, не передбачається зміна ставок ввізного мита.

На думку авторі проекту, зниження ставок ввізного мита, передбачені законопроектом, стимулюватимуть суб'єкти зовнішньоекономічної діяльності відмовитись від контрабандного ввезення товарів, імпорт перейде в легальні потоки, зростуть його обсяги. Також розшириться база оподаткування за рахунок податку на додану вартість, а за рахунок скасування пільг по оподаткуванню товарів, що ввозилися через спеціальні економічні зони та території приоритетного розвитку, очікується поповнення Державного бюджету за рахунок тільки ввізного мита, більш як на $50 млн. дол. США.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также