Готов к первому чтению законопроект "О внесении изменений в Таможенный тариф Украины"

21.04.2005, 13:55

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам финансов и банковской деятельности рекомендует парламенту принять в первом чтении проект закона "О внесении изменений в Таможенный тариф Украины". (укр.)

Необхідність прийняття проекту урядом обрунтовується потребою забезпечення виконання міжнародних зобов'язань, взятих Україною на себе в ході переговорного процесу із приєднання до Світової організації торгівлі, запобігання контрабанді та поставкам із порушенням митних правил відповідних видів іноземної продукції на національну територію, а також усунення надмірної диференціації ставок ввізного мита у Митному тарифі України.

Компенсація втрат Державного бюджету в разі зменшення рівня ставок ввізного мита передбачається за рахунок легалізації імпорту, зростання обсягів імпорту та розширення бази оподаткування за рахунок ПДВ.

Проектом передбачається зменшення пільгових ставок ввізного мита, встановлення повних ставок на рівні пільгових, а також в багатьох випадках заміна специфічних та комбінованих ставок на адвалерні по 54 товарних групах Митного тарифу, що складає 56% його товарної номенклатури.

На товарні позиції, по яких діючий рівень ввізного мита нижче або відповідає зв'язаному Консолідованою тарифною пропозицією України в рамках вступу до СОТ не передбачається зміна ставок ввізного мита.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также