Комитет ВР рекомендует принять во втором чтении изменения в статью 177 Семейного кодекса

05.04.2005, 13:57

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам правовой политики рекомендует парламенту принять во втором чтении проект закона о внесении изменения в статью 177 Семейного кодекса Украины (относительно отчуждения имущества ребенка). (укр.)

Законопроект передбачає внесення зміни до статті 177 Сімейного кодексу України щодо управління майном дітей, що забезпечить усунення неузгодженості між нормами Закону України "Про охорону дитинства" та Сімейного кодексу України, а саме: якщо у дитини буде належне їй майно, батьки управлятимуть ним як опікуни і піклувальники без спеціального на те повноваження, але з додержанням відповідних правил про опіку і піклування. Це дасть змогу попередити відчуження майна дитини всупереч її інтересам.

Нині чинний Сімейний кодекс України не має аналогічної статті, що дає право батькам безперешкодно відчужувати майно дитини всупереч її інтересам.

Комітет зазначив, що прийняття цього закону дасть можливість захистити майнові і житлові права дітей, зменшити кількість дітей, які втратили майно з ініціативи батьків.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также