Украину посетила французская военная делегация

11.08.2005, 12:59

Представители военных ведомств Украины и Франции обсудили ряд важных вопросов развития двустороннего военного сотрудничества. (укр.)

10 серпня завершився візит в Україну французької військової делегації на чолі з уповноваженим Міністра оборони з питань стратегічного аналізу - начальником Управління стратегічного аналізу Міністерства оборони Французької Республіки паном Ж. Де Понтоном д'Амекуром.

В рамках візиту відбулася робоча зустріч пана Ж. Де Понтона д'Амекура з тимчасово виконуючим обов'язки Міністра оборони України Леонідом Поляковим, а також переговори у складі делегацій двох країн.

Під час переговорів представники української та французької делегацій обговорили питання еволюції діяльності військових відомств двох держав в сучасних умовах, механізми реалізації воєнної політики та визначення порядку проведення стратегічного діалогу між міністерствами оборони України та Франції.

Зокрема, в ході переговорів українська сторона наголосила, що розглядає військове співробітництво між Україною та Францією як важливий напрям співробітництва двох держав у галузі зміцнення безпеки в умовах існуючих змін у характері міжнародної взаємодії, а також сподівається на подальше зміцнення і розвиток відносин між двома країнами.

Крім того, в ході переговорів обговорювалося питання реформування наявних і створення нових механізмів забезпечення регіональної та світової безпеки.

Одним з важливих механізмів військово-політичного співробітництва військових відомств України та Франції є співпраця на рівні Департаменту воєнної політики та стратегічного планування Міністерства оборони України та Управління стратегічного аналізу Міністерства оборони Французької Республіки.

Так, під час робочих зустрічей українські та французькі колеги обмінялися думками щодо перспективних напрямів співробітництва між двома військовими відомствами. Зокрема, сторони домовилися про проведення воєнно-політичних консультацій, які мають на меті обмін поглядами на питання європейської політики безпеки й оборони, військово-політичної обстановки у світі, шляхів врегулювання існуючих кризових ситуацій та можливої взаємодії, концептуальних основ оборони та безпеки, участі у заходах воєнно-політичного співробітництва з НАТО тощо.

Також було досягнуто домовленостей щодо постійного обміну досвідом в питаннях реформування та розвитку збройних сил двох країн, розширення співробітництва у галузі військової освіти та мовної підготовки, активізації співпраці в галузі розробки, виробництва і модернізації озброєння та військової техніки за стандартами НАТО, проведенні спільних навчань та польових тренувань підрозділів збройних сил України та Франції.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також