В Крыму начался заключительный этап международных учений "Щит мира-2005"

11.08.2005, 11:44

В Крыму начался заключительный этап международных учений в духе программы НАТО "Партнерство во имя мира" "Щит мира-2005". (укр.)

10 серпня розпочався заключний етап міжнародного навчання в дусі програми НАТО "Партнерство заради миру" "Щит миру-2005", амфібійно-берегова фаза якого триває з 3 серпня на Кримському півострові.

Напередодні ввечері, 9 серпня, з польового табору на Старокримському полігоні підрозділи морської піхоти України і США вертольотами Повітряних Сил ЗС України були перекинуті в район озера Донузлав, де з бронетехнікою завантажились на великий десантний корабель "Костянтин Ольшанський". Решта учасників "Щита миру-2005" від України, США, Азербайджану й Грузії в ніч з 9 на 10 серпня здійснили марш на автомобільній техніці до морського десантного полігону в районі мису Опук.

Протягом трьох діб, з 10 по 13 серпня, багатонаціональний миротворчий батальйон в динаміці відпрацює порядок проведення операції по встановленню миру.

Після висадки морського та вертолітного десантів українські, американські, грузинські та азербайджанські військові створять зону безпеки у визначеному районі, в якій забезпечуватимуть розмежування "ворогуючих" сторін, доставку гуманітарних вантажів, евакуацію постраждалих.

За перебігом подій під час амфібійно-берегової фази навчання "Щит миру-2005" спостерігатимуть група експертів від НАТО та спостерігачі від 10 країн світу.

Міжнародне навчання в дусі програми НАТО "Партнерство заради миру" "Щит миру-2005" завершиться 13 серпня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також