В Крыму началась вторая фаза международных учений "Щит мира-2005"

04.08.2005, 10:45

В Крыму началась амфибийно-береговая фаза международных учений в духе программы НАТО "Партнерство во имя мира" "Щит мира-2005". (укр.)

3 серпня в Криму розпочалася амфібійно-берегова фаза міжнародних навчань у дусі програми НАТО "Партнерство заради миру" "Щит миру-2005".

До цієї фази залучатимуться майже 500 військовослужбовців та військова техніка з чотирьох країн - України, США, Грузії та Азербайджану. Зокрема, Збройні Сили України буде представлено ротою морської піхоти, двома десантними кораблями, рятувальним буксиром і водолазним катером Військово-Морських Сил, а також чотирма гелікоптерами Повітряних Сил. Сполучені Штати представлятимуть близько 200 морських піхотинців зі складу роти "F" другого батальйону 23-го полку корпусу морської піхоти збройних сил США. Збройні сили Грузії та Азербайджану будуть представленні 30-ма та 10-ма військовослужбовцями відповідно.

Ще приблизно 10 країн світу на амфібійно-береговій фазі навчань "Щит миру-2005", яка триватиме до 13 серпня, будуть представлені спостерігачами.

Мета проведення "Щита миру-2005" полягає у поліпшенні взаємосумісності підрозділів країн-учасниць навчання, практичному використанні досвіду, отриманого під час миротворчих операцій і на попередніх навчаннях, підвищенні рівня взаєморозуміння і співробітництва між військовослужбовцями різних країн.

Необхідно зазначити, що перша, командно-штабна фаза навчання "Щита миру-2005", під час якої використовувалися сучасні комп'ютерні технології, проходила у липні цього року в Києві на базі Центру імітаційного моделювання Національної академії оборони України. У командно-штабній фазі маневрів взяли участь близько 750 військовослужбовців з 22 країн світу.

Навчання "Щит миру" є щорічним плановим заходом Програми двостороннього співробітництва між Міністерствами оборони України та США з широким залученням представників військових відомств інших країн і проводиться в дусі програми "Партнерство заради миру".
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також