Визит командующего Воздушными Силами Вооруженных Сил Украины в Польшу

09.08.2005, 15:04

Углубление военного и военно-технического сотрудничества в области военной авиации и противовоздушной обороны - цель визита командующего Воздушными Силами Вооруженных Сил Украины в Республику Польша. (укр.)

9 серпня розпочався візит до Варшави української делегації на чолі з командувачем Повітряних Сил ЗС України генерал-полковником Анатолієм Торопчиним, в ході якого він зустрінеться з представниками командування Повітряних Сил Республіки Польща.

Мета візиту - поглиблення співробітництва у галузі військової авіації та військ протиповітряної оборони.

Візит розпочався з урочистостей у командуванні Повітряних Сил РП у Варшаві, яке представляв командувач Повітряних Сил Республіки Польща генерал броні пілот Станіслав Таргош. Потім в Залі традицій відбувся брифінг на тему: "Структура, завдання та перспективи розвитку Повітряних Сил Республіки Польща", після якого члени української делегації поклали вінок до Пам'ятника льотчикам, загиблим під час Другої світової війни.

Цього ж дня Командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-полковник Анатолій Торопчин зустрінеться з керівником Бюро національної безпеки РП Єжі Баром.

Під час робочих зустрічей українськими військовослужбовцями вивчатиметься досвід країн-членів НАТО щодо реформування військово-повітряних сил з урахуванням виконання завдань, обумовлених сучасними військовими конфліктами, боротьбою з міжнародним тероризмом, а також досягнення взаємосумісності в оперативній, адміністративній та матеріальній сферах з іншими країнами-членами НАТО.

Українська сторона також ознайомиться з досвідом Військ Повітряної і Протиповітряної оборони Республіки Польща щодо організації їх взаємодії, а також адаптації структури органів управління та військ, обумовлених вступом країни до НАТО. Очікується, що під час зустрічей обговорюватимуться питання подальшого розвитку двостороннього співробітництва у галузі військової авіації та військ ППО, поглиблення побратимських стосунків між військовими частинами повітряних сил наших держав та можливої співпраці у проведенні модернізації літаків Міг-29.

Програмою візиту передбачено відвідування українською делегацією авіаційної ескадри тактичної авіації та авіаційної бази у місті Мінськ Мазовецький, Вищої офіцерської школи у Денбліні, а також авіаційної ескадри транспортної авіації та авіаційної бази у Кракові.

Візит делегації Повітряних Сил ЗС України триватиме до 10 серпня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також