В Вене открыт украинский культурно-информационный центр

18.10.2006, 12:50

17 октября в г. Вена (Республика Австрия) состоялось торжественное открытие украинского культурно-информационного центра (КИЦ). (укр.)

Звертаючись до присутніх, перший заступник міністра закордонних справ України Володимир Огризко підкреслив, що основним завданням цього, а також інших КІЦ, які відповідно до Указу Президента В. Ющенка вже були або ж відкриються ближчим часом, є інформування широкої громадськості про Україну, її історію, культуру, туристичний потенціал. При цьому український дипломат наголосив, що завдяки демократичним перетворенням останніх років наша держава здійснила величезний прорив у світовому інформаційному полі, а нині, передусім перед культурно-інформаційними центрами за кордоном стоятиме задача примноження позитивного іміджу України. За його словами, саме кропітка робота на цьому напрямі не лише сприятиме збільшенню кількості іноземних відвідувачів в Україні, але й справлятиме позитивне враження на потенційних інвесторів та створюватиме загальну позитивну картинку України в очах усього світу.

У своєму виступі В. Огризко звернувся зі словами глибокої вдячності до вдови закордонного українця Маркіяна Припхана, котрий декілька років тому подарував українській державі будівлю, в якій нині функціонуватиме названий на честь цього великого патріота КІЦ.

У заході також взяли участь міністр культури та туризму України Ігор Ліховий, Посол України в Австрії Володимир Єльченко, представники австрійських політичних та культурних кіл, зарубіжні дипломати, журналісти.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также