МИД Украины сделало заявление по поводу намерений КНДР провести ядерные испытания

04.10.2006, 17:09

3 октября 2006 года Министерство иностранных дел Корейской Народной Демократической Республики объявило о намерениях страны провести ядерные испытания. (укр.)

Таке рішення КНДР із особливим занепокоєнням сприймається в Україні, яка свого часу заради зменшення ядерного протистояння та в інтересах глобальної безпеки і стабільності добровільно позбулася третього у світі за потужністю ядерного арсеналу, стала безядерною державою.

Як державаучасниця Організації Договору про всебічну заборону ядерних випробувань, Україна закликає до поваги принципів ядерного нерозповсюдження та наголошує на неприпустимості порушення існуючого мораторію на ядерні випробування.

Ми закликаємо КНДР усвідомити усі можливі наслідки реалізації свого рішення провести ядерні випробування, які можуть призвести до непередбачуваних наслідків та негативно позначитися на стабільності міжнародної системи ядерного нерозповсюдження, та звертаємося до всіх залучених до переговорів з нею сторін докласти максимальних зусиль для уникнення загострення ситуації та мирного вирішення питань політико-дипломатичними засобами згідно з основоположними принципами міжнародного права.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также